Telefon
Telegram
WhatsApp
İnstagram
Fabrika
Fabrika

Fabrika

  • Tarih:  2023 Haziran 22, 11:40

Fabrika İnşaat Projeleri ve Fabrika Mimari Proje

Günümüzde birçok inşaat yapısının önemli olduğu görülür. Bu yapıların başında üretici konumda bulunan, imalat kaynağı için önemli yere sahip fabrikalar ilk sırada yer alır. Fabrikalar, üretimhane olarak bulunmasının haricinde çeşitli ürünlerin işlenmesine yarayan özel iş alanlarıdır.

Fabrikalarda ham ürünlerin paketlenmesi, ambalajlanması, tekstil, gıda, aromalandırma, markalaşma ve birçok prosedür yapılır. Fabrikalar sanayi sektörünün olmazsa olmazları arasında yer almaktadır.

İş istihdamı açısından da üretim alanları büyük önem teşkil eder. Ortalama bir fabrika içerisinde binlerce insanın görev alması söz konusu olmaktadır. Bu nedenle inşaat sektöründe fabrika yapılarına büyük özen gerekmektedir.

Fabrika binası belli aşamalardan oluşan inşaat projeleri kapsamında yer alan önemli oluşumlardan biridir. İnşaat sırasında fabrika yapı inşa hizmetleri sırasında konutlardaki özverinin aynısı ortaya konmalıdır. Fabrika ve imalat atölyeleri bünyesinde montaj atölyeleri, işçi lojmanları, yedek parça stok ambarı veya yedek ürün stok ambarı gibi bölümler yer almaktadır.

Fabrika yapı inşaat projeleri sırasında mimari açıdan projenin çizimi ve fizibilite çalışmaları oldukça önemlidir. İnşaat aşamasında fabrika bölümleri, işçi bölümleri, üretim alanları, depo, stok alanları ve makine odaları gibi detaylara dikkat edilmesi gerekmektedir.

Aynı zamanda trafo merkezi binası hammadde depoları gibi bölgelerinde planlı ve programlı biçimde ortaya konması önemlidir. Yüksek elektrik kullanımı nedeniyle merkezi trafo sistemlerinin konumunun ve tüm altyapı sisteminin önceden planlanmış olması gerekir.

Fabrikalar içerisinde genellikle idari bina ana fabrika binası gibi ayrı bölümler bulunmaktadır. Bu nedenle fabrika inşaatı tek aşamadan oluşan bir durum değildir. Fabrikalar, detay bina yapılarını bünyesinde barındıran kompakt oluşumlardır. İçerisinde bulunan tüm yapıların projeye monte edilmesi gerekecektir.

Tel örgü ile çevrelenen fabrikalarda birçok binaya ve ayrı yapılara rastlanır. Yatılı işçilerin kalması durumunda geçici binaların yapımı söz konusu olacaktır. Bazı üretim alanlarında işçi veya elemanların yatılı olarak kaldığı gözlenir. Sektöre ve hangi alanda hizmet verildiğine göre projenin şekilleneceğine karar verilir.

Kurumumuz, birçok fabrika projesine imza atması sebebiyle konuya hakim ve tecrübeli biçimde hizmet sunar. Üretim konusunda ve işçi istihdamı nedeniyle fabrikaların kullanışlı ve kaliteli olması elzemdir. ETE BETON farkıyla dayanıklı ve kaliteli üretim bölgeleri meydana gelmektedir.

Fabrika gibi alanlarda bulunan binaların ve tüm yapıların birçok konuda dayanıklı olması gerekir. Depreme dayanıklı, sağlam, direnci yüksek, ısı yalıtımı performansı verimli ve ses yalıtımı konusunda etkili biçimde projelerin tamamlaması gerekir. Fabrikalar içerisindeki işlemlerin aksamadan devam edebilmesi için hassas biçimde detaylara dikkat edilmesi oldukça önemlidir


Fabrika İnşaatı Nasıl Yapılır?

 

Yarı işlenmiş ürün gruplarının çeşitli elektronik cihazlar ve makineler sayesinde tüketiciye hazırlandığı alanlar fabrikalardır. Tüketici ve tüketim konusunda büyük önem teşkil eden ve ekonomik kalkınma açısından gerekli görülen temel alanlardır. Fabrikaların yapımı sırasında uygulanan aşamalar şunlardır;

  • Arsaların düzenlenerek inşaat olarak uygun biçime getirilmesi
  • Gerekli belge ve evrakların tam olarak bulunması
  • İhtiyaç halinde ise devletten gerekli onayların alınması
  • Projenin çizimi ve gerekli ön çalışmalar
  • Şantiye binalarının yapımı
  • Fabrikanın tüm bölümlerinin eksiksiz biçimde yapımı
  • Beton veya demirlerin kullanımı noktasında gerekli evrakların alınması
  • Kaba inşaat işlemlerinden sonra detaylara inerek hazır hale getirilmesi l
  • İnşaat sırasında dayanıklı ve sağlam malzeme tercihleri